Кадър България Он ЕърЕксперт изригна с брутален коментар за повишените цени на

...
Кадър България Он ЕърЕксперт изригна с брутален коментар за повишените цени на
Коментари Харесай

Икономист: Цените на тока са в Космоса и не е ясно за какъв период

Кадър " България Он Еър "

Експерт изригна с жесток коментар за нарасналите цени на електрическата енергия.

" Цените на тока са в Космоса и не е ясно за какъв интервал. Инфлацията набира скорост, всички цени на артикули и първични материали летят нагоре и това няма да е единствено краткотрайно. За страдание, това ще е за дълъг интервал от време ", прогнозира икономистът и досегашен народен представител от " Демократична България "  Владислав Панев в " Денят ON AIR ".

Според него най-рано на 1 декември ще може бизнесът да се възползва от спешните ограничения, в това число помощта от 50 лева за MWh, тъй като сега няма работещ парламент.

" Високите цени на електрическата енергия ще се преодолеят до няколко месеца по чисто пазарни механизми. По-интересното обаче е какво ще вършим в дълготраен проект, тъй като сме много енергийно подвластна стопанска система ", посочи съпредседателят на " Зелено придвижване ".

Решението е да се понижат всички непотребни административни процедури, с цел да може всеки бързо да предлага конкурентна цена на силата, стана ясно от думите му.

" Другото е Планът за възобновяване, който би трябвало да предлага доста повече средства за рационализация на електрическата мрежа в България, тъй че тя да може да поема този товар от доста на брой производители, които да могат доставят евтина електрическа енергия ", изясни Панев пред Bulgaria ON AIR.

Бившият народен представител от Демократична България уточни и по кое време България ще се откаже от въглищата. 

" Въглищните ни централи могат да бъдат затворени, в случай че имаме достатъчно добра опция за електрическа енергия от локални електроизточници. Ако цените на акумулатори за предпазване на сила паднат, тогава ще имаме задоволително положителни учредения за бързо развиване на ВЕИ бранша. Но това е тясното място и зависи от технологиите и световната стопанска система, а не от нас ", разясни Панев.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР